KARS / DİGOR - Digor İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Okulumuz Arapça Öğretmeni Meryem OÇAK ve Din Kültürü Öğretmeni Mehmet ÖZDEMİR, Kuran-ı Kerim'in ana muhtevası olan inanç , ibadet ve ahlak üzerine seminer yaptılar.Ardından öğrenciler bu konularla ilgili örnek hikayeleri okuyup üzerinde konuştular.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Gülay URGAN ve Matematik Öğretmeni Zeliha Nur GÜMÜŞ tarafından resfebe yöntemi ile pano çalışması yapılmıştır. Resim, alfabe ve matematik kavramları kullanılan resfebe yöntemi ile öğrencilerin görsel hafıza ve analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Kelimeleri bulan öğrenciler ödüllendirilmiştir.

Mrt

8. sınıf öğrencilerine genel bilgi düzeylerini ölçme, stresi azaltma ve LGS'ye hazırlamak amacıyla  her ay deneme sınavı yapılmaktadır. Sınav sonuçları sınıf rehber öğretmeni tarafından öğrenci ve veliler ile paylaşılmaktadır.

Şbt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Gülay URGAN ve Din K. Öğretmeni Mehmet Özdemir tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri için Anlat Bakalım! etkinliği düzenlenmiştir.Çocukların okuma alışkanlığını geliştirmeye yönelik yapılan bu uygulamada öğrencilerin okumuş olduğu kitapları birbirine soru yönelterek okudukları kitaplar hakkında ne anladıklarına yönelik kendilerinde farkındalık ortaya çıkarmaları amaçlanmıştır.

Şbt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Gülay URGAN tarafından askıda kitap uygulaması yapılarak öğrencilerin istedikleri kitaba daha kolay erişim sağlayıp bilgi alması sağlanmıştır. Bu sayede öğrenciler kitapları olmadığında da askıda bulunan kitaplardan alıp okuma imkanı bulacaklardır.

Şbt

Okulumuz Matematik Öğretmeni Zeliha Nur GÜMÜŞ, imam hatip okullarının vizyonu, misyonu ve geleceği hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizi bilgilendirmiş ve konu ile ilgili öğrencilerimize videolar izletmiştir.

Şbt

Arapça Öğretmeni Meryem OÇAK tarafından haftanın ayet ve hadisleri hazırlanıp panolara asılmıştır. Her hafta farklı bir ayet ve hadis hazırlanmaktadır.

Şbt

Okul Rehber Öğretmeni Seher KUVAT , şubat ayı kalite takip sistemi çalışmaları kapsamında etkili sunum teknikleri ve uygulama araçları hakkında okulumuz öğretmenlerini bilgilendirdi. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

DİGOR İMAM HATİP ORTAOKULU TANITIM GÖRSELLERİ